Náměty a inspirace (nejen) pro paní učitelky a pány učitele

Kakaová roláda s kokosovou smetanou

Pomůcky

TĚSTO
- 4 žloutky
- 6 bílků
- 50 g holandského kakaa
- 20 g bramborového škrobu
- 3 lžíce javorového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- špetka soli

NÁPLŇ
- 2 plechovky kokosového mléka (po 400 ml)
- 3 lžíce javorového sirupu (nebo jiného rostlinného)

- jahody

Pracovní postup

1. Bílky vyšleháme se solí do pěny, přidáme metličkou promíchané žloutky se sirupem a zbytek ingrediencí a vytvoříme nadýchané těsto.
2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku a pečeme 10 - 15 minut na 220 stupňů.
3. Hotové těsto ihned po vyndání z trouby srolujeme včetně papíru a necháme vychladnout.
4. Plechovky s kokosovým mlékem dáme na noc do lednice - následně odebereme ztuhnutou bílou část a smícháme ji se sirupem do hladké hmoty.
5. Vychladlé těsto opatrně sejmeme z pečícího papíru, potřeme kokosovou smetanou, smotáme a dáme na pár hodin odležet do ledničky.
6. Servírujeme s čerstvými jahodami.

Dezert není příliš sladký, cukromilové si ho mohou přisladit lehkým posypaním moučkovým cukrem.

Fotogalerie

Vložil: Administrator

Datum vložení: 20. 6. 2017

Poslední úprava: 20. 6. 2017 22:42:22


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace