Náměty a inspirace (nejen) pro paní učitelky a pány učitele
Pomůcky
TĚSTO
- 8 bílků
- 4 žloutky
- 50 g bramborového škrobu
- 100 g strouhaného kokosu
- 4 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- půl vanilkového lusku
KRÉM
- 2 plechovky kokosového mléka (po 400 ml)
- 2 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- 1/2 vanilkového lusku
- jahodová marmeláda na potření (bez přidaného cukru)
- jahody
- strouhaný kokos nebo kokosové plátky na ozdobu
- 8 bílků
- 4 žloutky
- 50 g bramborového škrobu
- 100 g strouhaného kokosu
- 4 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- půl vanilkového lusku
KRÉM
- 2 plechovky kokosového mléka (po 400 ml)
- 2 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- 1/2 vanilkového lusku
- jahodová marmeláda na potření (bez přidaného cukru)
- jahody
- strouhaný kokos nebo kokosové plátky na ozdobu
Pracovní postup
1. Vyšleháme bílky a postupně k nim vmícháme škrob, žloutky, sirup, kokos a vanilku - lehce spojíme do nadýchaného těsta.
2. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do jednolité vrstvy, pečeme na 220 stupňů přibližně 20 minut (kontrolujeme barvu), necháme zcela vychladnout.
3. Plechovky s kokosovým mlékem dáme na noc do lednice - následně odebereme ztuhnutou bílou část, smícháme ji se sirupem, vanilkou do hladké hmoty.
4. Vychladlé těsto rozřízneme na dva stejné díly, potřeme je jahodovou marmeládou.
5. Na jeden plát těsta rovnoměrně (na vrstvu jahodového džemu) natřeme kokosovou smetanu, poklademe jahody a přiklopíme druhým plátem (natřenou stranou).
6. Řez potřeme jahodovým džemem a posypeme kokosem.
2. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do jednolité vrstvy, pečeme na 220 stupňů přibližně 20 minut (kontrolujeme barvu), necháme zcela vychladnout.
3. Plechovky s kokosovým mlékem dáme na noc do lednice - následně odebereme ztuhnutou bílou část, smícháme ji se sirupem, vanilkou do hladké hmoty.
4. Vychladlé těsto rozřízneme na dva stejné díly, potřeme je jahodovou marmeládou.
5. Na jeden plát těsta rovnoměrně (na vrstvu jahodového džemu) natřeme kokosovou smetanu, poklademe jahody a přiklopíme druhým plátem (natřenou stranou).
6. Řez potřeme jahodovým džemem a posypeme kokosem.
Vložil: Administrator
Datum vložení: 20. 6. 2017