Náměty a inspirace (nejen) pro paní učitelky a pány učitele

Jahodové řezy s kokosovou smetanou

Pomůcky

TĚSTO
- 8 bílků
- 4 žloutky
- 50 g bramborového škrobu
- 100 g strouhaného kokosu
- 4 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- půl vanilkového lusku

KRÉM
- 2 plechovky kokosového mléka (po 400 ml)
- 2 lžíce agávového sirupu (nebo jiného rostlinného)
- 1/2 vanilkového lusku

- jahodová marmeláda na potření (bez přidaného cukru)
- jahody
- strouhaný kokos nebo kokosové plátky na ozdobu

Pracovní postup

1. Vyšleháme bílky a postupně k nim vmícháme škrob, žloutky, sirup, kokos a vanilku - lehce spojíme do nadýchaného těsta.
2. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do jednolité vrstvy, pečeme na 220 stupňů přibližně 20 minut (kontrolujeme barvu), necháme zcela vychladnout.
3. Plechovky s kokosovým mlékem dáme na noc do lednice - následně odebereme ztuhnutou bílou část, smícháme ji se sirupem, vanilkou do hladké hmoty.
4. Vychladlé těsto rozřízneme na dva stejné díly, potřeme je jahodovou marmeládou.
5. Na jeden plát těsta rovnoměrně (na vrstvu jahodového džemu) natřeme kokosovou smetanu, poklademe jahody a přiklopíme druhým plátem (natřenou stranou).
6. Řez potřeme jahodovým džemem a posypeme kokosem.

Fotogalerie

Vložil: Administrator

Datum vložení: 20. 6. 2017


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace